icon-arrow-right
HomeNieuws Franeker 37 woningen | eerste woning opgeleverd!

Franeker 37 woningen | eerste woning opgeleverd!

Actueel

Woensdag 6 oktober was het een mooie dag voor de nieuwe bewoonster van de Noorderbleek, zij ontving namelijk de sleutel van haar nieuwe huurwoning van Accolade. Zij kreeg deze eerste sleutel overhandigd door Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder van woningcorporatie Accolade. Aan de Marten Oostwoudstraat en de Noorderbleek ontwikkelde en bouwden wij hier 37 levensloopbestendige en energiezuinige woningen voor Woningcorporatie Accolade. Een  mooie aanvulling van het woningaanbod in Franeker.

De 37 woningen zijn in slechts acht maanden tijd gerealiseerd in rijen rondom een gemeenschappelijke midden-tuin, op een steenworp afstand van elkaar. Met de kenmerkende frisse architectuur van HJK Architecten en een slimme inrichting zijn de woningen met een oppervlakte van circa 60 m2 toekomstbestendig. De woningen zijn energiezuinig. Met 12 zonnepanelen op het dak en een luchtwarmtepomp wordt een flinke stap gezet om de lasten voor het verwarmen te beperken. Deze installaties, gerealiseerd door DRS Installatietechniek uit Burgum, zorgen voor comfort voor de huurder met grip op de lasten.

 

In de komende week worden de overige woningen ook opgeleverd en worden ook de 36 overige sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners. Die kunnen zich verheugen op een fijn en comfortabel thuis. Een resultaat waar ons ontwikkel- en projectteam van meer dan trots op is!

+