icon-arrow-right
HomeNieuws Jabikshof Goutum opgeleverd

Jabikshof Goutum opgeleverd

Actueel | Persberichten

Leeuwarden I In de wijk Goutum-Zuid is een nieuw zorggebouw gerealiseerd. Met De Jabikshof biedt zorgorganisatie Noorderbreedte een nieuw thuis voor bewoners met dementie. Een zorgconcept met als doel de bewoners lang mogelijk onderdeel te laten zijn van de wijk en daarmee de samenlevering.

 

Het gebouw past naadloos in de omgeving van deze jonge wijk in Leeuwarden. Het exterieur doet voorkomen of hier geschakelde woningen zijn gebouwd. In het interieur komt de zorgfunctie naar duidelijk. Het complex bestaat uit twee identieke gebouw met een veilige en fijne binnentuin daartussen in. In totaal biedt het zorgconcept met 6.600 m2 een thuis aan 96 bewoners.

Zorgorganisatie Noorderbreedte wil activiteiten op het gebied van ontmoeting, ontwikkeling en educatie organiseren voor de bewoners en de buurt. Er is in het gebouw ruimte voor ontmoetingen en samenwerkingen met bewoners en bedrijven uit de wijk. 

Een mooi gebouw, gerealiseerd in een goede samenwerking met Hevo, Noorderbreedte, Quadrant Architecten, KlictetPranger-Rosier InstallatiesLodema Elektrotechniek bv en De Groot Installatiegroep en Appolo Zorgvastgoed.

+