icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

36 woningen Heerenveen

In opdracht van Accolade heeft Reitsma Drachten 36 eengezinswoningen in de West-Indische Buurt van Heerenveen-Midden gerealiseerd.

Opdrachtgever
Accolade
Architect
Penta Architecten
Constructeur
Meijer & Joustra
Status
opgeleverd

Voorheen stonden hier veertig woningen, aan de Bonairestraat, Curaçaostraat, Sint Eustatiusstraat en Sabastraat, maar deze zijn in het kader van de wijkvernieuwing gesloopt. De nieuwe woningen liggen aan twee straten en een centraal hof met de nieuwe naam West-Indiëplein. Het West-Indiëplein is een echte blikvanger. Het plein wordt door de gemeente in overleg met de bewoners ingericht. Daarnaast biedt de ligging van de tuinen meer privacy, meer ruimte en een mooier straatbeeld dan de vorige woningen. De nieuwbouw in de West-Indische buurt omvat drie woningtypes.

Door het nieuwe stedenbouwkundig plan verdwijnen de Sint Eustatiusstraat, Sabastraat en de Curaçaostraat.

De namen van de woningtypes herinneren aan deze verdwenen straten. Type Sint Eustatius is een kopwoning met een opvallende en statige uitstraling. Type Saba is een tussenwoning, type Curaçao een hoekwoning. Alle woningen hebben een vriendelijke uitstraling en een speelse architectuur waarbij mooie geveldetails met witte steen en raamgroottes elkaar afwisselen. De praktische indeling met een ruime woonkamer, open keuken, drie slaapkamers en ruime zolder maken deze woningen ideaal voor gezinnen.