icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 30 mei 2024

Dag van de Bouw 2024; bezoek De Feansterhof

Bezoek ons project De Feansterhof in Surhuisterveen tijdens de Dag van de Bouw 2024! Op zaterdag 8 juni openen wij onze bouwplaats tussen 10.00 en 15.00 uur voor iedereen die nieuwsgierig is naar het eerste Knarrenhof in Fryslân. U bent van harte welkom aan de Langelaan 2-4 in Surhuisterveen.

Wat is er te doen?

De nieuwbouw van 25 levensloopbestendige woningen is in januari dit jaar gestart en inmiddels is duidelijk zichtbaar hoe het er straks uit zal zien. De cascowoningen staan er al, voorzien van dak en ramen, en de gevels worden momenteel gemetseld.

Volg de route op de bouwplaats en ontdek:
• Hoe wij deze woningen bouwen
• Waarom toekomstige bewoners kiezen voor een Knarrenhof
• De toekomstige Hoftuin, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee.

Voor kinderen hebben we een leuke puzzeltocht uitgezet waarmee ze een prijsje kunnen winnen door de code te kraken.
Daarnaast zijn er drie marktkraampjes waar u meer informatie kunt vinden over werken in de bouw en waar Knarrenhof de nieuwe ontwikkeling De Meerborg in Marum presenteert. Deze woningen zijn momenteel te koop.

Wat is Knarrenhof? 
Aan de Langelaan in Surhuisterveen verrijst een bijzonder wooncomplex, ontwikkeld voor en door senioren. Dit zogenaamde Knarrenhof combineert zelfstandigheid en gemeenschapszin. Reitsma Bouw bouwt hier in opdracht van de Stichting Knarrenhof 25 woningen, een mix van grondgebonden woningen en appartementen, op de locatie van de voormalige MAVO.

Stichting Knarrenhof werkt samen met architectenbureau Inbo aan betaalbaar en eerlijk wonen voor senioren op inmiddels 11 locaties in heel Nederland. Surhuisterveen is het zesde project van Knarrenhof, met verdere plannen in Marum en Leeuwarden.

Praktische informatie
Tijdens de Dag van de Bouw is de bouwplaats open voor publiek van 10.00 uur tot 15.00 uur. U vindt ons aan de Langelaan 2-4 in Surhuisterveen. Er is parkeergelegenheid in de buurt, bijvoorbeeld bij de Action aan Dellen 12-14, op slechts 3 minuten lopen. De bouwplaats is toegankelijk voor mindervaliden, rolstoelen en kinderwagens. Aangezien de bouwplaats half verhard is, raden wij bij nat weer dicht schoeisel aan.

Kom langs en ontdek dit unieke project!