icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 maart 2024

Start bouw Feansterhof

Op 20 maart vond aan de Langelaan in Surhuisterveen de feestelijke starthandeling plaats van de bouw van de Feansterhof; 25 levensloopbestendige (koop)woningen voor senioren ontwikkeld door de Stichting Knarrenhof en gerealiseerd door Reitsma Bouw.

Eerste steen

Met het metselen van de eerste gevelsteen, door toekomstige bewoners Hans Hoenders en Greet Pelwerd dit mooie moment bekrachtigd. Toekomstige bewoners van de Feansterhof, maar ook buren, bouwers, architect, gemeente en adviseurs, waren hierbij aanwezig. “Na een periode van strijdbare samenwerking met de initiatiefnemers vanuit de gemeenschap, is dit een mooi moment”, aldus Knarrenhof-directeur Peter Prak, “een prachtig proces met deze groep. Jullie mogen hier met elkaar iets moois van maken als bewoners”.

Namens gemeente Achtkarspelen sprak wethouder Lea van der Tuin-Kuipers haar waardering uit voor het initiatief en de snelheid waarmee dit project tot stand komt; “Als gemeente zijn we erg blij met dit initiatief dat een bijdrage levert aan de Mienskip. Ik fiets hier regelmatig langs en ben blij om te zien hoe snel de bouw vordert ”.

Bij de totstandkoming van de Feansterhof zijn de bewoners nauw betrokken. Zij zijn vanaf het begin van dit initiatief, op de locatie van de voormalige MAVO, meegenomen in de stappen om tot bouw te komen en er is dan ook rekening gehouden met hun woonwensen, maar vooral hoe ze met elkaar als ‘Mienskip’ op deze locatie willen samenleven. De gemeenschappelijke tuin en het ‘Hofhuis’ zijn hier het resultaat van. Een plek om gezamenlijk gebruik van te maken, met elkaar in te richten en daarmee als buren met elkaar voor te zorgen. De aanwezige bewoners kregen ook de gelegenheid om een dakpan te voorzien van een eigen boodschap. Deze pannen worden later op de woning geplaatst. 

Reitsma Bouw uit Drachten (onderdeel van VolkerWessels) verzorgt de bouw van de Feansterhof. “Het is mooi om te zien dat de visie nu werkelijkheid wordt. Ik ben trots op het resultaat tot nu toe. We bouwen hier met een betoncasco dus het gaat razendsnel. We zetten hier echt iets bijzonders neer voor de oudere inwoners van Surhuisterveen”, aldus Jan Johan de Vries, directeur bij Reitsma Bouw. De bewoners kunnen eind dit jaar verhuizen naar hun nieuwe woning.