icon-arrow-right
HomeProjecten Sociaal Pension Drachten

Sociaal Pension Drachten

Stationsweg 118 9201 GS Drachten

Reitsma Drachten heeft in opdracht van WoonFriesland Drachten het Sociaal Pension Drachten aan de Stationsstraat 118 gerealiseerd. Het gaat om de verbouwing van een school naar een Sociaal Pension.

Het Sociaal Pension in Drachten gaat 24 mensen een thuis bieden. Zij krijgen er een eigen wooneenheid met keukenblok en sanitair en wonen zo zelfstandig mogelijk. Begeleiders bieden ondersteuning bij onderwerpen als financiën, netwerk, dagbesteding, administratie, inschakelen andere (hulp)instanties enzovoort. Gastvrouwen helpen de bewoners bij het runnen van hun huishouden en andere dagelijkse zaken. Met de komst van Sociaal Pension Drachten kunnen mensen uit Drachten en omgeving in of nabij de eigen vertrouwde omgeving en dichterbij hun netwerk van familie en vrienden opvangen worden.

Doel

Begeleiders bieden ondersteuning bij onderwerpen als financiën, netwerk, dagbesteding, administratie, inschakelen andere (hulp)instanties enzovoort. Gastvrouwen helpen de bewoners bij het runnen van hun huishouden en andere dagelijkse zaken. Met de komst van Sociaal Pension Drachten kunnen mensen uit Drachten en omgeving in of nabij de eigen vertrouwde omgeving en dichterbij hun netwerk van familie en vrienden opvangen worden.

Fotografie: Zienn

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd
 • Opdrachtgever
  WoonFriesland
 • Architect
  Grunstra Bolsward
 • Constructeur
  Jansen Wesselink Drachten
 • Projectcategorieën
  Bouwservice & Onderhoud

Meer weten over dit project?

Contact reitsma@volkerwessels.com »
+