icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 maart 2020

Friese Bouwkring op bezoek

Gisteren verzamelden zich, aan het einde van de middag, ruim 40 leden van de Friese Bouwkring in de Prinsenhof te Groningen. Een bont gezelschap bestaande uit architecten, medewerkers van corporaties, constructeurs, bouwers, leveranciers, bouwmanagers, bouwjuristen, ontwikkelaars en meer. Hier kregen ze van projectleider Jeroen Schrage - in de vorm van een presentatie - een inkijkje in de totstandkoming van het WestCord hotel aan de Grote Markt in Groningen.

WhatsApp Image 2020-03-09 at 22.15.14.jpeg

“Jeroen vertelde ons over alles wat deze bouw zo bijzonder maakt. Onder andere over de engineering in 3D BIM, het bouwen op een ‘postzegel’ op één van de drukste plekken in de binnenstad, aardbevingsbestendige maatregelen (met een in de grond gevormde damwandconstructie) en een wel heel bijzonder vormgegeven en complexe gevel.”, vertelt een van de leden enthousiast.

 

Hierna vertrokken we met het gezelschap naar de bouwplaats voor een rondleiding door Jeroen en trotse uitvoerder Sjoerd Bakker, waarbij de hele club het bijzondere bouwwerk met eigen ogen kon aanschouwen. Met de lift naar de zesde verdieping en via nog een trap het dak op. “Wat een fantastische plek zo aan de Grote markt!”, vond men alom.

Net geen pyjamaparty

“Het is dat geen van ons een pyjama mee heeft en alleen de bedden nog net ontbreken, want anders hadden we kunnen overnachten in een van de kamers.”, wordt er gegrapt als we laten zien hoe die er al klaar voor zijn.

 

Na ruim een uur te zijn rondgeleid is er, onder het genot van een hapje en drankje, nog lang nagepraat daar waar we met elkaar het bezoek aan Groningen waren begonnen. Een afsluiting van een geslaagde bijeenkomst voor deze Friezen.