icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 31 oktober 2022

Huis aan de Haven I bouwupdate

In oktober is er heel wat werk verzet aan het Van Harinxmakanaal in Middelsee. De contouren van Huis aan de Haven, het complex met zo'n 90 appartementen, een daktuin, parkeergarage en ruimte voor horeca, worden steeds meer zichtbaar. In deze update vertellen we wat we in de afgelopen periode hebben gedaan.

Funderingswerkzaamheden

Alle 349 Vibro heipalen voor Huis aan de Haven zitten inmiddels in de grond! Momenteel zijn we bezig om het grondwerk te profileren zodat we ter plaatse van de poeren (ondersteunende betonnen elementen) betonnen werkvloeren kunnen maken. Zodra de werkvloeren zijn gestort, kan de wapening worden aangebracht door de wapeningsvlechter. Deze wapening zorgt voor de nodige sterkte in de vloer. Daarna maken we hierop een funderingskist en storten deze af.

De eerste poeren van de kern van de toren, de kroon op het gebouw, zijn deze week gestort. Ook zijn wij begonnen met het grondwerk van de kelder in de parkeergarage. Hier wordt later de autolift wordt geplaatst. In week 45 en 46 wordt ook hier een betonvloer gestort en beginnen wij met het plaatsen van de prefab holle wanden. Van hieruit bouwen we verder omhoog.

Inmiddels hebben wij zo’n 1.230 m3 beton gestort en is er al 47.000 kg aan wapening staal aangebracht. De basis van het gebouw krijgt haar vorm!

 

Timelapse

Vanaf oktober wordt er een timelapse gemaakt van de bouw van Huis aan de Haven. Elke werkdag worden er 3 foto's gemaakt, die aan het einde van het project samen worden gevoegd tot een timelapse, waarmee je ziet hoe het gebouw is gebouwd. 

Maar ook tijdens de bouwfase is het leuk om op deze wijze een kijkje achter de schermen te nemen. Via deze link zijn dagelijks de beelden op de bouw te bekijken.