icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 januari 2023

Betaalbare huurwoningen in Noordwolde (Fr.)

In Noordwolde ontwikkelt Reitsma Bouw 27 woningen voor Woningstichting Weststellingwerf. Er is gekozen om deze woningen te bouwen met het MorgenWonen PUUR concept. Aan de Pitrietstraat en de Nieuwstraat worden 24 ééngezinswoningen en 3 levensloopwoningen gebouwd na de sloop van de huidige woningen. Ook wordt het openbaar gebied opnieuw ingericht.

Snel en energiezuinig

De snelheid waarmee Reitsma Bouw deze nieuwe woningen kan realiseren is voor Woningstichting Weststellingwerf een belangrijke reden om te kiezen voor het MorgenWonen concept. De start van de sloop van de huidige woningen staat gepland voor week 3 en conform planning zullen in maart de eerste woningen zijn gerealiseerd.

Met MorgenWonen Puur wordt de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk beperkt. De woningen worden in de fabriek van MorgenWonen geprefabriceerd. Daardoor is het mogelijk om elke werkdag wordt één woning in Noordwolde te bouwen. Vijf vrachtauto’s vervoeren alle elementen voor één woning naar de bouw. Deze elementen worden vervolgens op de fundering getakeld. Nadat vier woningen zijn geplaatst, begint de afbouw. Een kleine zes weken na aanvang bouw staan alle woningen en vindt verdere afbouw plaats inclusief monteren van de keukens en de bergingen.

Doordat de MorgenWonen PUUR woningen standaard één dakvlak met PV panelen hebben, wordt er veel eigen energie opgewekt. Hierdoor zijn deze woningen nul-op-de-meter. Daarnaast is door de goede isolatiewaarde van deze woningen de netto warmtevraag zo laag dat de woningen in de beste categorie voor de Energie Prestatie Vergoeding vallen, wat een mooi voordeel voor de corporatie is. De buitenunit van de lucht-warmtepomp is subtiel weggewerkt in de ‘schoorsteen’. Naast dat dit een authentieke uitstraling geeft, hebben de bewoners het voordeel dat ze geen buitenunit in de tuin hebben, wat een verzorgd beeld geeft voor de omgeving.

Het ontwerp van de woningen is gemaakt door 4D Architecten en is afgestemd op haar omgeving, waardoor de woningen het karakter verankeren van de wijk en het dorp. Kortom een heerlijke leefomgeving met betaalbare en comfortabele woningen voor de betrokkenen en een mooie toevoeging voor het dorp Noordwolde!

De visualisaties van 4D architecten geven alvast een goed beeld van het project. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte met beelden van de bouw!

Opdrachtgever | Woningstichting Weststellingwerf
Architect | © visualisaties | 4D Architecten

Team MorgenWonen Puur | Reitsma Bouw
Jan Keizer, Rutger de Vries en Hilly Dol