icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 april 2023

Noordwolde I MorgenWonen meemaken

Het aanbod en de ontwikkeling van de ‘fabriekswoning’ heeft in het afgelopen jaar een enorme vlucht genomen. De voordelen van modulair en gestandaardiseerd ontwikkelen en bouwen zijn enorm op het gebied van bouwsnelheid, kosten, kwaliteit en duurzaamheid. VolkerWessels bouwt met MorgenWonen al bijna tien jaar woningen in eigen fabrieken onder optimale omstandigheden. Op uitnodiging van Reitsma Bouw en MorgenWonen kregen woningcorporaties en vastgoedinvesteerders uit het Noorden de kans om op de bouw mee te maken hoe deze woningen worden gerealiseerd in Noordwolde. Daar wordt met de snelheid van één woning per dag goed zichtbaar hoe het systeem van MorgenWonen werkt en hoe een casco behangklare woning volledig naar de eisen van de klant wordt opgeleverd.

Modulair maatwerk en natuur inclusief

Met een woning uit eigen fabriek zijn ontzettend veel variaties mogelijk op het gebied van architectuur, ruimte, levensloopbestendigheid en duurzaamheid. Dat bewijst het woonlabel MorgenWonen Puur. Deze woningen wekken meer energie op dan dat ze verbruiken en dat is erg gunstig voor de toekomstige bewoners; dat voelen ze namelijk in hun portemonnee.

Met woningen worden standaard als nul-op-de-meter uitgevoerd. Ook zijn de woningen circulair, voorzien van een Materialenpaspoort en in 35 elementen demontabel en herbruikbaar. Zo neemt VolkerWessels met dit bewezen concept de voorsprong in de markt. In Noordwolde worden momenteel deze MorgenWonen Puur woningen gerealiseerd; 24 grondgebonden gezinswoningen en 3 levensloopbestendige woningen voor Woningstichting Weststellingwerf ontwikkelt door Reitsma Bouw uit Drachten en gerealiseerd door MorgenWonen. 

Jan Keizer (directeur MorgenWonen) en Hilly Dol (projectontwikkelaar Reitsma Bouw) gaven een uitgebreide toelichting op het project. Naast alle technische voordelen, kwam ook de architectuur aan bod; maatwerk met natuur-inclusieve oplossingen die niet alleen de woningen, maar ook de wijk verrijken. Voor veel genodigden een echte eyeopener van wat mogelijk is met MorgenWonen.