icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 augustus 2023

MorgenWonen Noordwolde I opgeleverd!

Vlak voor de zomervakantie zijn aan de Pitrietstraat en Nieuwstraat in het Friese Noordwolde 27 grondgebonden sociale huurwoningen opgeleverd aan opdrachtgever Woningstichting Weststellingwerf. De ontwikkeling van deze opgave is verzorgd door Reitsma Bouw uit Drachten. De realisatie van de woningen is verzorgd door MorgenWonen. Beide bedrijven zijn onderdeel van VolkerWessels.

Standaard met karakter

De woningen zijn uitgevoerd als zogenaamde ‘Nul-op-de-meter-woning’, wat betekent dat de bewoners beschikken over duurzame en betaalbare woningen. Het MorgenWonen concept gerealiseerd aan de Pitrietstraat en Nieuwstraat is weliswaar een ‘fabriekswoning’ maar heeft een onmiskenbaar eigen karakter. Zo kregen de gevels, door het metselwerk in twee kleuren en kopgevels met staand metselwerk, eigen karakter passend bij de regionale beeldkwaliteit.  

Bijzonder ruim en snel

MorgenWonen Puur is één van de woningvariaties van VolkerWessels. Dit woningbouwconcept, waarbij de woningen compleet geprefabriceerd worden in eigen fabriek, bleek voor Woningstichting Weststellingwerf de passende oplossing om snel invulling te geven aan de behoefte aan betaalbare grondgebonden huurwoningen voor gezinnen en voor één- en tweepersoonshuishoudens. In Noordwolde zijn twee verschillende types gerealiseerd; de gezinswoning en een levensloopbestendige variant. Dat zorgt voor een toekomstbestendig en betaalbaar woningaanbod voor de huurders in de regio Westellingwerf.