icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 februari 2023

MorgenWonen Noordwolde I start samenwerking

Aan de Pitrietstraat en Nieuwstraat in het Friese Noordwolde worden 27 grondgebonden sociale huurwoningen gebouwd voor Woningstichting Weststellingwerf. Bij wijze van startsein van de samenwerking overhandigden Hilly Dol (ontwikkelaar Reitsma Bouw) aan Sake Lageveen (directeur- bestuurder) en Ibo Heij (regisseur herstructurering en verduurzaming) bij Woningstichting Weststellingwerf een bouwplaat met daarop een 3D-maquette van de gezinswoningen.

Bijzonder, ruim en snel

De woningen en het buitenterrein worden ontwikkeld door Reitsma Bouw, de bouw van de 'MorgenWonen Puur'-woningen wordt verzorgt door MorgenWonen. MorgenWonen Puur is één van de woningvariaties van VolkerWessels. Dit woningbouwconcept, waarbij de woningen compleet geprefabriceerd worden in eigen fabriek, blijkt voor Woningstichting Weststellingwerf de passende oplossing om snel invulling te geven aan de behoefte aan betaalbare grondgebonden huurwoningen voor gezinnen en voor één- en tweepersoonshuishoudens. In Noordwolde worden namelijk twee verschillende types gerealiseerd; de gezinswoning en een levensloopbestendige variant. Beide varianten worden uitgevoerd als nul-op-de-meter woning.

Standaard maar met karakter
De gevels van de woningen aan de Pitrietstraat en Nieuwstraat hebben een eigen karakter. Door de opbouw van het metselwerk in twee kleuren en kopgevels waar staand metselwerk zorgt voor extra beeldkwaliteit. De nieuwbouw start medio februari en wordt in juni 2023 opgeleverd.