icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 juli 2022

Opgeleverd I Crematorium Monuta Opende

20 juni 2022 I In april had Monuta een primeur in haar Crematorium Wâldhôf in het Friese Opeinde. Daar werd een duurzame elektrische gasoven geplaatst. Vanuit Reitsma Bouw verzorgde de afdeling Bouwservice en Onderhoud de bouwkundige werkzaamheden rondom deze verduurzaming.

Minder uitstoot
Met de verduurzaming bespaard Monuta in het gasverbruik, maar vooral ook in de daarbij behorende CO2-uitstoot. Na duizend crematies is er 110.000 kg CO2 uitstoot bespaard. Dat is hetzelfde als de opname van CO2 door 5.000 bomen. De nieuwe oven wordt voor een groot gedeelte van elektriciteit voorzien door de 110 zonnepanelen die worden geplaatst.

Interieur
Daarnaast heeft het interieur van het crematorium een update gekregen. Het eindresultaat zijn lichte, eigentijdse en toch waardige ruimtes. Hiermee is De Wâldhôf klaar voor de toekomst!