icon-arrow-right
HomeProjecten Maaltijdservice Noord Drachten

Maaltijdservice Noord Drachten

Richterlaan 5 9207 JT Drachten

In Drachten op het bedrijventerrein A7 is door Reitsma Drachten de nieuwbouw van de Maaltijd Service Noord nieuwbouw gerealiseerd.

Bijzondere samenwerking

Vanuit deze locatie worden maaltijden bereid en gedistribueerd naar de gebruiker. Het nieuwe pand van circa 3.300 m2 bestaat uit twee verdiepingen en biedt plaats aan keuken, expeditie- en logistiek centrum, kantoren, vergaderruimten en een bedrijfsrestaurant. BCN begeleidt Maaltijdservice Noord bij de realisatie van dit nieuwe pand. Na advisering in de voorbereidingsfase begeleidt BCN de uitvoering in directievoering en toezicht.
De nieuwbouw van Maaltijdservice Noord aan de Richterlaan in Drachten vervangt het bestaande, verouderde pand aan de Camstrastrjitte in Menaldum. Het aanstaande onderkomen van de producent en leverancier van verse, diepvries- en biologische diepvriesmaaltijden, heeft een oppervlakte van 3200 vierkante meter en bestaat uit twee verdiepingen.

In het gebouw komen een keuken, expeditie- en logistiek centrum, kantoren, vergaderruimten en een bedrijfsrestaurant. In eerste instantie worden er in de nieuwe keuken ongeveer vijfduizend maaltijden per dag worden bereid. Dat aantal hopen ze op den duur uit te breiden naar twintigduizend maaltijden dagelijks. Het officiële startsein voor de bouw werd 18 juli vorig jaar gegeven door wethouder Zweers van de gemeente Smallingerland.

"Voor Reitsma Drachten bv was dit een mooi project. Het bouwen van een kantoor met fabrieksruimte is op zich niet zo bijzonder. Wat het bijzonder maakt zijn de specifieke bedrijfsonderdelen, zoals de grote keuken, compleet met een afzuigkap van maar liefst tien bij vijf meter en alle techniek die daarbij hoort. Dat werk wordt weliswaar vooral door de installateurs uitgevoerd, maar wij moeten het allemaal goed op elkaar afstemmen. Dit vraagt om een goede en intensieve samenwerking met de mede- en onderaannemers. "

Feiten & cijfers

 • Status
  Opgeleverd april 2012
 • Opdrachtgever
  Maaltijdservice Noord te Menaldum
 • Architect
  Rinsema Architectuur en Bouwtechniek
 • Constructeur
  Project Engineering H. Castelein B.V.
 • Totaal bouwoppervlakte
  3.382 m2
 • Projectcategorieën
  Utiliteitsbouw

Meer weten over dit project?

Contact reitsma@volkerwessels.com »
+