icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Noordwolde

MorgenWonen 27 woningen Noordwolde

In Noordwolde ontwikkelde Reitsma Bouw 27 woningen voor Woningstichting Weststellingwerf. Er is gekozen om deze woningen te bouwen met het MorgenWonen Puur concept. Aan de Pitrietstraat en de Nieuwstraat worden 24 ééngezinswoningen en 3 levensloopwoningen gebouwd na de sloop van de huidige woningen. Ook wordt het openbaar gebied opnieuw ingericht.

Opdrachtgever
Woningstichting Weststellingwerf
Ontwikkeling
Reitsma Bouw
Realisatie
MorgenWonen
Samenwerkingsvorm
Design en Build
Periode
20 februari - 8 juni 2023
Omschrijving
Nieuwbouw 24 grondgebonden sociale huurwoningen
Woningconcept VolkerWessels
MorgenWonen Puur
Product Markt Combinatie
PMC 3 & PMC 16

Snel en duurzaam

De snelheid waarmee Reitsma Bouw deze nieuwe woningen kan realiseren is voor Woningstichting Weststellingwerf een belangrijke reden om te kiezen voor het MorgenWonen concept. 

Met MorgenWonen Puur wordt de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk beperkt. De woningen worden in de fabriek van MorgenWonen geprefabriceerd. Daardoor was het mogelijk om elke werkdag wordt één woning in Noordwolde te bouwen. Vijf vrachtauto’s vervoerden alle elementen voor één woning naar de bouw. Deze elementen werden vervolgens op de fundering getakeld. Nadat vier woningen waren geplaatst, begon de afbouw. Een kleine zes weken na aanvang bouw stonden alle woningen en vond verdere afbouw plaats inclusief monteren van de keukens en de bergingen.

Nul-op-de-meter
Doordat de MorgenWonen PUUR woningen standaard één dakvlak met PV panelen hebben, wordt er veel eigen energie opgewekt. Hierdoor zijn deze woningen nul-op-de-meter. Daarnaast is door de goede isolatiewaarde van deze woningen de netto warmtevraag zo laag dat de woningen in de beste categorie voor de Energie Prestatie Vergoeding vallen, wat een mooi voordeel voor de corporatie is. De buitenunit van de lucht-warmtepomp is subtiel weggewerkt in de ‘schoorsteen’. Naast dat dit een authentieke uitstraling geeft, hebben de bewoners het voordeel dat ze geen buitenunit in de tuin hebben, wat een verzorgd beeld geeft voor de omgeving.

Drie varianten
In Noordwolde zijn er drie verschillende varianten gerealiseerd; gezinswoningen met een beukmaat van 5,7 meter en een gezinswoning met een beukmaat van 5,4 meter en tenslotte een levensloopbestendige woning van 6,9 meter. Het ontwerp van de woningen is gemaakt door 4D Architecten en is afgestemd op de directe omgeving, waardoor de woningen het karakter verankeren van de wijk en het dorp. Kortom een heerlijke leefomgeving met betaalbare en comfortabele woningen voor de betrokkenen en een mooie toevoeging voor het dorp Noordwolde!

Wil je meer informatie over dit bouwsysteem of de andere woningbouwconcepten van VolkerWessels? Kijk dan eens op www.morgenwonen.nl