icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Leek

Renovatie 45 woningen te Leek

In opdracht van woningcorporatie Wold & Waard zijn 45 huurwoningen aan de Benckemastraat, het Carelsveld en de Waezenburglaan in Leek grondig gerenoveerd. Door de renovatie zijn de woningen fors energiezuiniger geworden; er is een energetische verbetering van label G naar label A bereikt! Op die manier krijgen de huurders een woning met een moderne uitstraling en veel meer wooncomfort. De extra kosten van de renovatie worden gecompenseerd door lagere energiekosten. Voor de huurder zijn de woonlasten daardoor bijna gelijk gebleven.

Status
Opgeleverd november 2012
Opdrachtgever
Woningstichting Wold en Waard te Leek
Architect
Artès Architecten Groningen

Modelwoning

 

Ter voorbereiding op de renovatie heeft Wold & Waard een modelwoning ontwikkeld, zodat de huurders kunnen zien en ervaren hoe de woningen er na de renovatie uitzien en wat de mogelijkheden van energiebesparing zijn.

Energiebesparing

Het energieverbruik van woningen wordt weergegeven aan de hand van energielabels. Een woning met het label A is heel energiezuinig, een woning met een G label is juist niet energiezuinig. De woningen in het renovatieproject worden opgewaardeerd van label G naar (gemiddeld) label A . Daarmee wordt een forse energiebesparing gerealiseerd.

 

Samenwerking met bewoners

Wold & Waard werkt in het renovatieproject nauw samen met de bestaande huurders. In de voorbereidingsfase zijn meerdere bijeenkomsten georganiseerd met de bewonerscommissie. Deze commissie adviseert Wold & Waard ook bij de uitvoering van de werkzaamheden. Op die manier weet Wold & Waard goed wat er leeft bij de huurders.