icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Surhuisterveen I levensloopbestendige woningen Feansterhof

Aan de Langelaan in Surhuisterveen verrijst een bijzonder project; een wooncomplex ontwikkeld voor en door senioren. Een zogenaamde Knarrenhof, waarbij zelfstandigheid en gemeenschapszin hand in hand gaan. In Surhuisterveen realiseren wij 25 woningen, een mix van grondgebonden en appartementen op de locatie van de voormalige MAVO.

Opdrachtgever
Stichting Knarrenhof
Architect
Inbo
Realisatie
Reitsma Bouw
Omschrijving
25 levensloopbestendige hofwoningen
Periode
2023
Product Markt Combinatie
PMC 4 & PMC 9

Bijzondere woonvorm

Knarrenhof richt zich als ontwikkelaar op de huisvesting van senioren die zelfstandigheid en gemeenschapzin belangrijk vinden. Daarbij is de ideologische inslag van de initiatiefnemer Peter Prak duidelijk; eerlijk en betaalbaar wonen met oog voor je buren. Kenmerkend voor Knarrenhof is dan ook de mix tussen grondgebonden en appartementen, en tussen koopwoningen en huurwoningen. Een Knarrenhof wordt veelal in een hof of carré gebouwd, wat wonen met aandacht voor elkaar versterkt. Inmiddels zijn er in heel Nederland zo'n 7 Knarrenhofjes gerealiseerd. Nog een 6 locaties worden in de komende jaren ontwikkeld, waarvan Surhuisterveen er één is. 

Reitsma Bouw is na een selectiefase aan tafel geschoven bij deze bevlogen opdrachtgever met als opdracht om in bouwteamverband met architect Inbo een totaaloplossing te organiseren; engineering, voorbereiding, verkoopbegeleiding en uiteindelijk de realisatie. Hiermee bouwen wij aan de samenwerking om dit concept tot een succes te maken. Alhoewel de woningen allemaal verkocht worden, is in de ontwikkelfase sprake geweest van deelname voor een woningcorporatie in dit plan. Daarom is voor de woningen ook een PMC (Product Markt Combinatie) bepaald. De grondgebonden woningen zijn daarom aan te duiden met PMC 4 en de gestapelde wooneenheden als PMC 9. 

Hieronder zijn impressies en plattegronden van het project opgenomen. De bouw is in januari 2024 gestart.